Sobota in Goričko 2022

Sindikat delavcev v pravosodju organizira enodnevni izlet v petek 8. 4. 2022.

Cena izleta za člane sindikata je 31,00 EUR, cena za nečlane je 71,00 EUR.

Rok za prijavo je do 25.3.2022

Prijave:

– za SDP Ljubljana na mail ales.cuk@sodisce.si 

– za SDPP MB-PTUJ-MS na mail metka.babic@sodisce.si

Prijavi priložite potrdilo o plačilu na račun sindikata TRR 61000-3080104397. V kolikor se plačilo nanaša na več oseb, v prijavi napišite, na koga se nanaša.

Sobota in Goričko

V našen kraji je lipou, malo brejk je malo dou…

Po prihodu v Mursko Soboto nas najprej čaka okrepčilo. Postregli vam bomo s prekmurskimi namazi in domačim kruhom. Zraven seveda sodi kaj okrepčilnega. Nato se podamo na ogled Soboškega gradu. Po ogledu zunanjosti sledi predstavitev in ogled pokrajinskega muzeja. Ogled z vodstvom muzejskega kustosa. Potem se bomo sprehodili do bližnje evangeličanske cerkve.  Ob ogledu  notranjost izvemo veliko zanimivega o zgodovini te cerkve in o posebnostih protestantske vere. 

 Pot nas bo vodila naprej v osrčje Goričkega. Tam se nahaja čudovito obnovljeno posestvo » Mala rosa« Po pijači dobrodošlice sledi predstavitev dejavnosti v pristnem kmečkem okolju. Ekološka kmetija se ukvarja s pridelavo domačih dobrot. Med drugim gojijo aronijo, sivko, so pa edini v Sloveniji, ki vzgajajo jedilne vrtnice. Iz vsega tega ponujajo različne izdelke s pridihom domačnosti. Po kosilu se napotimo na drugi breg Goričkega, v vas Ratkovce« na sladko pot. Tam nas bo sprejela prijazna medičarka in nam predstavila kako se izdela lectovo srce.  Možnost nakupa izdelkov. Nadaljevanje poti do znanega lončarja. Družina Zelko se z lončarstvom ukvarja že četrto generacijo, svoje znanje pa z veseljem prenašajo na mlade rodove. Prikaz izdelave lončene posode, kjer se boste lahko preizkusili v spretnosti pri izdelavi svoje posode. Iz kuhinje pa bo že zadišalo po prekmurski hrani. Večerja ob zvokih veselega muzikanta. V vmesnem času nas bo domačin povabil v klet na degustacijo. Možnost nakupa lončarskih izdelkov, in domačega bučnega olja. Žal pa je vsega lepega enkrat konec in tako se boste poslovili od prijaznih domačinov. Vožnja nazaj do Ljubljane, kamor boste prispeli  v poznih večernih urah.

Cena vključuje; Zajtrk z domačimi namazi in močnim okrepčilom(domače žgane pijače in likerji), vstopnino za ogled pokrajinskega muzeja v Murski Soboti, vstopnino za ogled posestva mala rosa z pijačo dobrodošlice in kosilom, vstopnino za predstavitev medičarske delavnice, predstavitev izdelave lončene posode, večerja(juha, 2 vrste mesa, priloga , solata), Prekmurska gibanica, ena pijača in degustacija izbranih vrst vina, vodenje vodnika, stroške organizacije, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov in d.d.v.

Related Posts