SPOMLADANSKI IZLET NOSTALGIČNA VOJVODINA – NOVI SAD

Žal nam je COVID situacija preprečila izvedbo kar nekaj tradicionalnih jesenskih izletov, zato bo Sindikat delavcev v pravosodju – gorenjske regije poskusil z izvedbo nekoliko zgodnjega spomladanskega izleta ponovno v nostalgično Vojvodino – Novi Sad z okolico. Odločili smo se za precej krajši rok prijave, ravno zaradi morebitnih odpovedi v primeru slabe epidemiološke slike, saj so vsi dogodki povezani s tem.

Ekskurzija zajema 3 dni (2 nočitvi) in sicer 18. 19. in 20. marec 2022.

PROGRAM POTOVANJA:

Novi Sad – Gibraltar na Donavi, znameniti Salaši, Petrovaradinska trdnjava, Iločki podrumi, degustacija Fruškogorskega Traminca.

 1. Dan: PETEK

Po jutranjem zboru na zbirnem mestu sledi vožnja preko Republike Slovenije v smeri Republike Hrvaške. Po nekaj urni vožnji, s krajšimi postanki, bomo prispeli do Hrvaško – Srbske meje ter pot nadaljevali do mesteca Vrdnik, na obronkih Nacionalnega parka Fruška gora, kjer si bomo ogledali novo nastalo Etno naselje Vrdnička Kula – postanek, čas za kavico ter občudovanje raznolikosti Fruške gore. Nadalje nas bo pot vodila preko Fruške gore, Iriga (ob prijavi in po dogovoru bo možen postanek za kosilo in pokušino vrhunskih vin več kot sto-letne tradicije Vinarije Kovačević, katera se odlikuje po vinih kot so Bermet in Cabernet). Po kosilu in degustaciji nas bo pot peljala preko Sremske Kamenice, znan kraj po vrhunskih vinih kakor tudi po kraju bivanja največjega srbskega pesnika Jovana Jovanovića Zmaj-a. V poznih popoldanskih urah prihod v hotel ter nastanitev. Prosti čas bo mogoče izkoristiti za aktivnosti, v hotelu bazen, wellnes, sauna, ali s posedanjem ob pitju kave in degustaciji domačih rakij. Možnost individualnega obiska mesta, vrnitev v hotel, počitek.

 1. Dan: SOBOTA

Po zajtrku in kavi odhod na ogled čudovitega Gibraltarja na Donavi – Petrovaradinske Trdnjave, kjer si bomo mesto Novi Sad z reko Donavo ogledali kot na dlani. Sledi vožnja do središča mesta, kjer se bomo sprehodili in si ogledali znamenitosti kot so Vladičanski dvor, Matico Srpsko, glavni trg s Katoliško katedralo, Mestno hišo. V popoldanskem času bo čas za posedanje na Bulevarju Zmaja Jovin-a, kakor tudi za prigrizke, kosilo ter nakupe. Večerja v enem izmed znanih novosadskih priznanih Salašev (potrebna predhodna najava), vrnitev v hotel, počitek.

 1. Dan: NEDELJA

Po poznem zajtrku odjava ter odhod iz hotela. Ogledali si bomo enega najbolj obiskanih in znamenitih Salašev – avtohtonih kmetij z 200-letno tradicijo in načinom življenja v tem ravninskem prostoru. Po ogledu sledi vožnja v smeri Ćelareva ter do mesteca Bačka Palanka, kjer si bomo, še pred odhodom proti domu, privoščili kosilo v prijetni restavraciji (predhodni dogovor). Po prestopu meje v Republiko Hrvaško bomo v mestecu Ilok obiskali najstarejšo vinsko klet na Hrvaškem, Iločki podrumi ter kušali Fruškogorski Traminec, vino katero dan danes ob slovesnostih užije Britanska kraljica Elizabeta. V popoldanskem času vožnja preko Republike Hrvaške proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena izleta:

 • ob prijavi najmanj 40 oseb – 139,00 EUR
 • ob prijavi najmanj 30 oseb – 149,00 EUR
 • ob prijavi najmanj 20 oseb – 169,00 EUR

pri čemer SDP svojim članom, seveda izključno ob udeležbi na izletu, krije 1/3 stroškov cene izleta.

Nečlani plačajo polno ceno izleta.

Cena zajema:

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • cestne pristojbine, parkirnine,
 • vstopno – izstopna taksa v Republiko Slovenijo,
 • pogostitev na avtobusu – pijača dobrodošlica,
 • 2 x nočitev v hotelu 4* v 2. ali 3. posteljnih sobah,
 • 2 x zajtrk,
 • 1 x večerja,
 • večer – druženje s Tamburaši,
 • organizacija, spremstvo ter ogledi po programu.

Doplačila:

 • enoposteljna soba na kraju samem,
 • morebitno kosilo in obisk Vinarije Kovačević (ceno bodo sporočili),
 • 7,50 EUR za nedeljsko kosilo ob odhodu,
 • 6,50 EUR za obisk vinske kleti Iločki Podrumi z degustacijo Traminca

Za potovanje v Republiko Srbijo je obvezen veljaven potni list oz. osebna izkaznica.

V Republiki Srbiji je plačljiva valuta srbski dinar. Menjalni tečaj 100,00 EUR = 11.500,00 RSD.

Kot odziv na COVID 19 trenutno veljajo dodatni varnostni kot tudi zdravstveni ukrepi. Za vstop v Republiko Srbijo je potrebno izpolnjevati ukrep PCT.

Za potovanje je potrebno ob prijavi plačati akontacijo v znesku 30,00 EUR in sicer do 10. 3. 2022. Obvezno je tudi sporočiti ali boste v hotelski sobi sami, če ne, pa osebo s katero si boste sobo delili.

Akontacijo in prijave pobirata:

Sayo (kontakt 041 253 749)

Božica Mićić (kontakt 04 / 27 11 379 ali bozica.micic@sodisce.si)

KER SO ŠE VEDNO PRISOTNE IZREDNE RAZMERE IN V PRIMERU SLABE EPIDEMIOLOŠKE SLIKE TER MOREBITNE ODPOVEDI IZLETA ZARADI COVID 19, BO AKONTACIJA VRNJENA!

V PRIMERU LASTNE ODPOVEDI SE AKONTACIJA NE BO VRAČALA!!!

EKSKURZIJA BO ORGANIZIRANA V SKLADU S SMERNICAMI TER OMEJITVAMI, KI JIH BO V ČASU ODHODA PODAJALA NIJZ TER VLADA RS. ČE BO UDELEŽBA NEVARNA ZA ZDRAVJE LJUDI, SE EKSKURZIJA NE BO IZVEDLA OZ. BO PRESTAVLJENA.

Lep pozdrav.

Predstavnica SDP za gorenjsko regijo

Božica Mićić

Related Posts